Kim Jong-un a ordonat crearea unui plan prin intermediul căruia Coreea de Nord să poată trimite sateliţi performanţi pe orbita Pământului şi, mai mult decât atât, să încerce o primă aselenizare. Liderul de la Phenian îşi propune să trimită astronauţi pe Lună în următorii 10 ani.
Deşi nord-coreenii au trebuit până acum să facă faţă numeroaselor sancţiuni venite din partea occidentalilor, ei spun că nu se tem să îşi pună în aplicare ideea de ,,a cuceri spaţiul cosmic”. ,,Deşi SUA şi aliaţii săi încearcă să împiedice dezvoltarea industriei noastre aerospaţiale, cercetătorii noştri vor cuceri spaţiul cosmic şi, cu siguranţă, vor pune steagul Republicii Populare Democrate Coreene pe Lună”, a declarat Hyon Kwang Il, directorul departamentului de cercetare ştiinţifică din cadrul Administraţiei Naţionale de Dezvoltare Aerospaţială, pentru agenţia Associated Press.
Kwang Il a adăugat că primul pas în desfăşurarea programului aerospaţial nord-coreean se va concentra asupra dezvoltării tehnologiei sataliţilor de observaţie şi a primului satelit geostaţionar pentru comunicaţii. În tot acest timp, cercetătorii din cadrul universităţilor creează programe pentru a instrui oameni de ştiinţă specializaţi în construirea de rachete spaţiale.
Programul aerospaţial al Coreei de Nord s-a dovedit a fi, cel puţin până acum, unul de succes. Pe de altă parte, atât statele vecine, cât şi aliate nu văd ochi buni această dezvoltare, mai ales fiindcă, săptămâna trecută, nord-coreenii au lansat în largul coastelor Japoniei o rachetă balistică de rază medie . De asemenea, în data de 7 februarie, la doar o lună de la testarea primei lor bombe cu hidrogen, au lansat pe orbita Terrei satelitul Kwangmyongsong 4 sau Brilliant Star 4.
Sursa:youtube.com/Wall Street Journal
Singurul stat care a realizat până în momentul de faţă misiuni cu echipaj uman pe Lună este SUA. Celelalte ţări care s-au implicat în proiecte similare şi au reuşit să îşi poziţioneze steagul lângă cel al americanilor nu au reuşit deocamdată să trimită astronauţi pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.
Analistul german Markus Schiller, unul dintre cei mai renumiţi experţi în domeniul tehnologiei aerospaţiale nord-coreene, susţine că Phenian-ului îi va fi mai uşor să realizeze o misiune pe Lună decât să plaseze un satelit geostaţionar pe orbita planetei noastre. ,,Pentru a ajunge pe Lună, îţi trebuie mai puţină pregătire decât pentru a plasa un satelit geostaţionar, însă misiunea va fi totuşi una dificilă. Deşi vor încerca să realizeze ceea ce şi-au propus, vor eşua, iar noi nu vom vedea o misiune nord-coreeană de succes pe Lună pentru cel puţin 20 de ani de acum înainte, dacă, într-adevăr va exista aşa ceva”, a spus Schiller.
Sursa: Mail Online
Vă mai recomandăm şi: În Coreea de Nord, un apel pe mobil te costă viaţa
Coreea de Nord îşi creează propria oră oficială. Care este scopul
Un om de afaceri vrea să cumpere Coreea de Nord de la Kim Jong-Un